EVENIMENTE LSE

Organizația a avut un parcurs continuu ascendent în ultimii ani, aceasta depășind statutul unei organizații studențești prin complexitatea proiectelor pe care le desfășoară la nivel local, național și internațional. Acest lucru este datorat voluntarilor motivați de a crea evenimente noi și multilaterale dar și parteneriatelor cu organizații din mediul privat dar și european care ne-au asigurat resursele necesare unei dezvoltări continue.

ROBOCHALLENGE

Robochallenge este o competiţie de robotică, care se adresează în special studenţilor pasionaţi de partea practică a unui proiect, dar şi celor dornici să înveţe mai mult. Concursul este adresat atât începătorilor, cât şi avansaţilor, dar şi pasionaţilor de robotică. Concursul vine ca o completare la partea teoretică ce se învaţă în cadrul facultăţii, fiind modul prin care studenţii pot face ceva plăcut şi util folosind cunoştinţele teoretice.

Robochallenge este o competiţie organizată de echipa ETTI ROBOCHALLENGE, în colaborare cu Liga Studenţilor Electronişti din Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din Universitatea “Politehnica” Bucureşti.

Robochallenge este diferit faţă de alte concursuri şi competiţii, pentru că stimulează gândirea. Echipele primesc un regulament şi pe baza lui îşi construiesc roboţii de la 0, folosind componente şi materiale aflate la îndemâna lor. Fiecare echipă are propria viziune şi abordare, şi datorită acestui fapt apar suprize în fiecare an, care arată inventivitatea acestora.

Participanţii au la dispoziţie un laborator în Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, unde sunt ghidaţi în fascinanta lume a roboticii.

MobilPRO

MobilPro este primul concurs de Inovare și Mobilitate pentru studenți și elevi (idei și aplicații mobile pe orice sistem de operare mobil). Organizatorii concursului ”MobilPRO – Inovare și Mobilitate” sunt: Universitatea Politehnica din București (UPB), Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) și Liga Studenților Electroniști (LSE). Evenimentul MobilPRO s-a desfășurat în decursul a 6 ediții, cu un număr de aproximativ 20 de echipe anual.

aleargă pentru viață

”Aleargă Pentru Viață” este un cross caritabil ce atrage atenția opiniei publlice asupra problemelor de sănătate cu care se confruntă românii. O campanie în care mișcare și alimentația echilibrată sunt obligatorii pentru sănătate. Sloganul campaniei este ”Mișcare Oriunde Oricând Oricum”. Liga Studenților Electroniști, prin energia debordantă a voluntarilor, luptă pentru cauzele și scopurile caritabile susținute prin intermediul acestui eveniment de mai bine de 10 ani.

LAN PARTY BY LSE

Nevoia unei competiții accesibile tinerilor și pasiunea pentru gaming și IT au făcut ca o mână de studenți să pună bazele unui eveniment ce avea să ajungă tradiție pentru Liga Studenților Electroniști. Astfel, apare LAN Party, cea mai mare competiție de gaming din România creată de o organizație non-profit.

ALTE EVENIMENTE

Acest eveniment are ca scop pregătirea elevilor de liceu prin organizarea unei simulări a examenului de admitere ce are loc în fiecare an în cadrul Universității Politehnica din București.

Fast Forward este un simulator de business care antrenează atât competențe de antreprenoriat, cât și de leadership, desfășurat pe 24 de ore – timp în care echipele au ca scop să dubleze suma oferită de organizatori.

În fiecare an,  perioada Crăciunului ne îndeamnă să ne lăsăm purtați de magia sărbătorilor, iar noi suntem de-a dreptul încântați să organizăm unul dintre cele mai așteptate evenimente ale sfârșitului de an – Spectacolul Caritabil, organizat de către Departamentul Cultural al Ligii Studenților Electroniști.

Dedicat studenților noștri indeciși cu privire la alegerea carierei și nu numai, Discover Your Future este un eveniment organizat de Departamentul Învățământ. Aflat la prima ediție, acesta și-a propus să aducă mai aproape de noi absolvenți ETTI ce s-au remarcat în diverse domenii specifice facultății noastre.

Aflăm împreună despre relația oamenilor cu banii, ce înseamnă să ai un venit și care sunt categoriile de cheltuieli pe care să le urmărim lunar. De asemenea,  discutăm despre gestionarea rațională/emoțională a banilor, ce înseamnă cheltuieli echilibrate, și totodată despre importanța bugetului în procesul de economisire.

Departamentul Învățământ vine în ajutorul vostru cu o prezentare a opțiunilor de care beneficiați, prin ochii studenților de anul III și IV.
Aceștia sunt nerăbdători să vă împărtășească din experiența lor și să vă răspundă la toate curiozitățile pe care le aveți.
 

Vrei să vezi un film cu prietenii, dar nu ai chef de cinema?
Ei bine, departamentul Cultural vine in ajutorul tău cu “Seara filmului Caritabil”, un eveniment desfășurat într-o atmosferă cozy.

Probabil ați auzit de-a lungul timpului petrecut pe băncile facultății despre rețele, conexiuni, fibră optică, semnale și tot ce mai include lumea telecomunicațiilor. 
Departamentul IT vine în ajutorul vostru cu un workshop în parteneriat cu Telecom Academy,
Concursul e destinat studenților din anii III si IV, dar și studenților aflați la master, probele vizate în cadrul concursului fiind Circuite Integrate Analogice (CIA) si Semnale, Circuite și Sisteme(SCS).